بررسی تطبیقی تعامل مردم و حاکم از دیدگاه امام محمد غزالی و امام خمینی
thesis
- وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه تهران
- author محمد منصورنژاد
- adviser هادیان ناصر هادیان محمد منصور نژاد
- Number of pages: First 15 pages
- publication year 1379
abstract
موضوع پایان نامه، بررسی تطبیقی تعامل حاکم و مردم از دیدگاه امام محمد غزالی و امام خمینی با فرضیه ای تحت عنوان زیر مورد آزمون قرار گرفته است: ؛در حالی که اندیشه سیاسی غزالی در پارادایم اندیشه سیاسی سنتی قابل تحلیل است، اما اندیشه امام خمینی از شاخصه های اندیشه سیاسی سنتی فراتر می رود.؛ برای آزمون دقیق مدعا، مفهوم کلیدی فرضیه، یعنی واژه سنتی مردم تعریف عملیاتی قرار گرفته است. شاخص های این متغیر عبارتند از: 1) تقدم شانی حاکم بر مردم 2) فقدان بحث مصلحت عمومی 3) مذموم بودن وجود تعدد و تضاد منافع بین آحاد جامعه و به تبع، مخالفت با تاسیس نهادهای مدنی، 4) مستقل و صاحب اختیار نبودن انسان 5) رابطه حاکم و مردم، رابطه سلطان و رعیت، چوپان و رمه، یا رابطه پدر با اعضای صغیر و بی اراده خانواده است. پژوهش حاضر پس از مقدمه، در چهار فصل و تحت عناوین زیر سامان یافته است: فصل اول: مدخل بحث، روایی یا ناروایی مقایسه امام محمد غزالی و امام خمینی فصل دوم: دیدگاه های سیاسی امام محمد غزالی فصل سوم: دیدگاه های سیاسی امام خمینی فصل چهارم: بررسی تطبیقی دیدگاه های سیاسی امام محمد غزالی و امام خمینی. درباره هریک از شخصیت های مورد بحث این پژوهش، یعنی امام محمد غزالی و امام خمینی آثار بسیار فراوانی در داخل و خارج از کشور به رشته تحریر در آمده است. ولی نوآوری تحقیق حاضر آن است که، اولا، تنها از منظر تعامل حاکم و مردم به موضوع نگریسته است، ثانیا، موضوع یاد شده، به صورت مقایسه ای مورد بحث قرار گرفته است و ثالثا، بر اساس فرضیه ای که سنتی بودن اندیشه سیاسی غزالی و فرا سنتی بودن اندیشه سیاسی امام خمینی است، انجام شده است.
similar resources
بررسی تطبیقی نفس انسان از دیدگاه امام خمینی و غزالی
نوشتار حاضر، بررسی تطبیقی بحث «نفس» از دیدگاه امام خمینی و غزالی را به عنوان یکی از مبانی انسان شناسی اندیشة سیاسی این دو اندیشمند احیاگر برعهده دارد. مباحث این مقاله دربارة مدلل نمودن این فرضیه است که: «در حالی که اندیشه سیاسی غزالی در پارادایم اندیشه سیاسی سنّتی تحلیلپذیر است، اندیشه امام خمینی از شاخصهای اندیشه سیاسی سنّتی فراتر می رود».
full textبررسی و تحلیل مفهوم فرزندآوری از دیدگاه امام محمد غزالی
حجهالاسلام، ابوحامد، امام محمد غزالی طوسی، یکی از مشهورترین مردان تصوف در سده پنجم هجری است. در پژوهش حاضر، برخی آراء و اندیشههای غزالی درباره فرزندآوری و پدیدههای مرتبط با آن، با روش اسنادی- تحلیلی و مطالعه کتاب احیاء علومالدین، مورد بررسی قرار گرفته است. براساس یافتههای پژوهش، وی به پدیده فرزندآوری اهمیت فراوان داده و بهطور مستقیم و غیرمستقیم، به بحث درباره آن پرداخته است: از جمله، به ب...
full textبررسی تطبیقی عقل و عقلا از دیدگاه امام خمینی و غزالی
نوشتار حاضر عهدهدار بررسی تطبیقی بحث عقل از دیدگاه امام خمینی و غزالی، به عنوان یکی از مبانی انسانشناسی اندیشة سیاسی این دو اندیشمند احیاگر، است و مباحث آن در راستای مدللنمودن این فرضیهاند: «در حالی که اندیشة سیاسی غزالی در پارادایم اندیشة سیاسی سنّتی تحلیلپذیر است، اندیشة امام خمینی از شاخصهای اندیشة سیاسی سنتّی فراتر میرود».
full textبررسی تطبیقی ذومراتب بودن آدمیان از دیدگاه امام خمینی و غزالی
نوشتار حاضر عهدهدار بررسی تطبیقی بحث ذومراتب بودن آدمیان از دیدگاه امام خمینی و غزالی، به عنوان یکی از مبانی انسانشناسی اندیشة سیاسی این دو اندیشمند احیاگر است و مباحث آن در راستای مدلل نمودن این فرضیهاند که: «در حالی که اندیشة سیاسی غزالی در پارادایم اندیشة سیاسی سنتی تحلیلپذیر است، اما اندیشة امام خمینی از شاخصهای اندیشة سیاسی سنتی فراتر می رود».
full textبررسی و تحلیل مفهوم فرزندآوری از دیدگاه امام محمد غزالی
حجه الاسلام، ابوحامد، امام محمد غزالی طوسی، یکی از مشهورترین مردان تصوف در سده پنجم هجری است. در پژوهش حاضر، برخی آراء و اندیشه های غزالی درباره فرزندآوری و پدیده های مرتبط با آن، با روش اسنادی- تحلیلی و مطالعه کتاب احیاء علوم الدین، مورد بررسی قرار گرفته است. براساس یافته های پژوهش، وی به پدیده فرزندآوری اهمیت فراوان داده و بهطور مستقیم و غیرمستقیم، به بحث درباره آن پرداخته است: از جمله، به ب...
full textMy Resources
document type: thesis
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه تهران
Hosted on Doprax cloud platform doprax.com
copyright © 2015-2023